Pesszimizmus, Realizmus, Optimizmus

2012.03.06 18:01

Olyan tulajdonságok megnevezői, amik átjárják mindennapjainkat. Minden nap változhat kis mértékben, de alapvetően az embernek van egy kisugárzása, amiből alapként kilehet találni, hogy -e három kategória közül melyikbe tartozik.

A pesszimizmus olyan emberi tulajdonság, ami a múlt hatásaiból kifolyólag a jelenre negatívan hat ki és a jövő történéseit baljósan festi le.

A realizmus olyan emberi tulajdonság, ami a múlt történéseiből kifolyólag a jelenre életszerű képet fest. A realizmus olyan tulajdonság ami nagyban függ a körülöttünk lévő határoktól, és a képességeinkre vannak korlátozva.

Az optimizmus meg olyan emberi tulajdonság, ami segít átlendülni olyan napokon, melyeket a hit vezérel és reményt ad ahhoz, hogy a helyzetek a lehető legjobban alakuljanak.

Számomra nem létezik olyan ember, aki CSAK 1 kategóriába tartozik. Hisz, ha egy ember csak pesszimista, akkor kétségtelenül a legrosszabbat feltételezi mindenről, kvázi minden lépése előtt gondolkodik, így el se indul otthonról.

Pesszimistának senki nem véli magát. A pesszimista embereknek olyan múltjuk van ami kétségtelenül boldogtalant, hisz a jelent a múlttal azonosítja.
Aki csak optimista, az mindig többet vár az élettől, mint amit adni tudna. Az optimisták sokat csalódnak az életben kellő realizmus nélkül.
A realista ember a múlt tapasztalatai alapján ingadozik a pesszimizmus és a realizmus közt.

Ezeket a nézeteket másképp is lehet látni. Mindenki másképp éli meg, fogja fel. Én így éltem meg a dolgokat.
Ahogy egy ember társam, Gunagriha fejezte ki magát:

"Az optimizmus az Istenszerető fő jellemzője, viszont realistának is kell lenned, mert másként nem tudod az életet
elfogadni. A realizmusod elfogadja az életet, az optimizmusod átalakítja az életet. A születés és nevelés hozta határokat
kell bővíteni és ha nem megy át kell törni, talán az a leggyorsabb, még ha fájhat is."

Én maximálisan optimistának vallom magam, kellő realizmussal fűszerezve. Olykor nekem is megjelennek negatív gondolatok, de minden opciót végig kell játszani!

A Murphy-törvény egy pesszimista szabály, hisz "ami elromolhat, az el is fog".

Nincsenek jó és rossz dolgok, tudatunk teszik azzá.

Példával élve, vegyük a válságot. Emberek millióinak egy rossz korszak, de mindig vannak olyan emberek akik ebből is hasznot húznak. Kérdés, hogy mi hova pozicionáljuk magunkat?! Tőlünk függ, hogy ezt, hogyan éljük meg!

Képességeink szabják meg, hogy hogyan élünk.

A Föld maga a mennyország, tetteink változtathatják pokollá!