Isten

2012.02.14 19:30

Hogy mit jelent számomra az Isten kifejezés?

Ez nagyon összetett. Először is gondoltam, hogy nem létezik az a személy akit a Google nem talál, így hát rákerestem és tényleg ISTEN LÉTEZIK. Az hagyján, de még mennyi Isten van! Csak a google 15 500 000-et talált! ;)

 

Félre téve a viccet, kíváncsi voltam, hogy mit jelent az Isten kifejezés, így hát drága barátomhoz a Wikipédiához fordultam segítségét, aki szerint ezt jelenti:

Az Isten fogalma azon természetfeletti lényt vagy lényeket jelenti, aki vagy akik a világot teremtették, és/vagy annak működését, történéseit irányítják vagy ellenőrzik.

 

Olyan borzasztó nehéz megfogalmazni, hogy mit is gondolok Istenről. Olyan furcsa, hogy egy fizikailag élettelen dolgot elnevezünk és abban hiszünk. Mit tudunk róla?

Hat nap alatt teremtette a földet és a hetediken pihent!

Node miután ezt megtette, mit csinált??? Ült és monopolyzott velünk?

Egy olyan rendszert hozott létre aminek sosincs vége. Vajon direkt nem teremtett minket tökéletesnek? Egyáltalán mi az a tökéletes? Erre a választ csak Isten tudhatja. Hisz Ő tökéletes.

Hogy miért? Mert nem alacsonyodott le közénk, mert nem szólt bele az élet lefolyásába. Mi van akkor, ha isten továbbállt és magunkra hagyott? Mindenki kitér a Hitéből? Lehet, hogy más bolygókat is életformával látott el! Egyáltalán nem tudhatjuk, hogy Ő mi.

Igen Én hiszek istenben, illetve hinni akarok, de oly nehéz mikor népcsoportokat hagy elveszni járványokban, hagyja éhezni bolygónk egy (nem kis) részét. Ez igazságos?

Szerintem sem. Akkor miért hiszünk még Istenben? Miért szentesítünk akkora nevet a vallásnak? Több millió ember hallt meg, csak a vallása miatt.

Egy biztos, Jézus létezett, jót hirdetett, s mit kaptunk? Balszerencsét. Már születésénél mások szenvedtek, csak hogy Ő élhessen. Gondoljunk csak az aprószentekre.

Mennyien tudjátok, hogy ez az ünnep valójában mit is jelent?!?!?!

Az akkori király Heródes, a nagykövetek információi alapján megöletett minden 2-3 év körüli csecsemét, gondolván, hogy köztük lesz Jézus.

Csak abba gondoljunk bele, hogy ekkor hány csecsemő halt meg! Kitudja, hogy belőlük KI lett volna?!?! Jézust már prófétaként nevelték, már születésének tudata meghatározó volt.

Jézus békét, megváltást, jó létet hirdetett. Segített az embereken. Az ember mit tett érte? Mikor megmenthették volna kire szavaztak? Azt hiszem, hogy a történelem ezen részét MINDENKI tudja.

Sok ember ezért hord keresztet a nyakában. Mikor Jézus a keresztet már csak a hátán hordta.

Vajon Jézus emléke erőt ad nekünk? Pénzt? Bort? Megváltást?

Nem hiszem...

Szerintem a hit káros dolog. Olyan irreális képeket kelt bennünk amik, hamis reményt keltenek. Túl sok energiát emészt fel bennünk a HIT kérdése. Ahelyett, hogy szeretteinkre, probléma megoldásokra fektetnénk ezt az energiát. De vajon erre ki tanít meg minket? Iskola? Nevetséges... A család! Mindannyiunk életének minőségét az határozza meg, hogy szüleink mit értek el addig a pillanatik, ameddig felnevelnel minket. Mi egy kialakult helyzetbe születünk, de erről hosszabb leírást itt adok!