Ember

2012.02.14 19:21

Érdekes dolog az ember. Olyan okos faj vagyunk, mégis olyan bolondak vagyunk. Az a fejlődés amibe belecsaptunk (nagyjából) az első ipari forradalom óta, egyre rohamosabban erősödik, s a környezet egyre gyengül. 1769 az első technológiai változások, ez az év amikor elkezdtük szennyezni a levegőt, ez az év mikor elrugaszkodtunk abból az isteni környezetből, amit az élet/isten teremtett körénk.

Tudni illik a Föld maga a mennyország, tetteink teszik pokollá.

Agyunk csekély százalékát használjuk ki. Ez még is elég volt arra, hogy felhőkarcolókat építsünk, hogy olyan algoritmusokat, ciklusokat generáljunk amik mindennapjaink meghatározó elemei. Ez elég volt, hogy a körülöttünk és a bennünk lévő erőket, rendszerbe, törvénybe foglaljuk. Viszont ez a pár százalék nem volt elég arra, hogy rájöjjünk, hogy nálunk vannak erősebb, veszélyesebb dolgok. Igaz sokat ezekből mi generáltunk. Baktériumok, vírusok, járványok. Olyan dolgok amikben MÉG nekünk sincs beleszólásunk. Kérdés, hogy mit tud egy átlagos ember a mai helyzetről? Gondolj bele, az interneten, a könyveket, a híreken kívül milyen más tájékozódás eszközünk van?! SEMMI!! Mi mindent megszűrve, átírva kapunk. Pontosan úgy, hogy a fejünk felett lévő kormánynak, szervezeteknek ne legyen bajuk belőle! Vajon honnan erednek a földön kívüli történetek? Szó szerint az égből pottyantak le.

Szerintetek 10 év múlva mi lesz? (Azon kívül, hogy 2024-et írunk majd :) ) Repülő autók? (Lehetetlen a forgalomba helyezés) Mágneses vonatok? (Előbb a 4-es metró készüljön el) Okos telefonok? (Már most is többet tudnak, mint kellenének) Lesz egyáltalán Kész Pénz? (Már karórával is lehet fizetni)

Nem tudom, hogy mi lesz a jövőben, de tudom, hogy mi nem lesz:

Teljes mértékű szabadság, társadalmi egyenlőség, 4-es metró, Magyarországnak saját és ÖNÁLLÓ gazdasága, NEM lesz elég víz, elég növény... És még sorolhatnám!

Hogy miben vagyok biztos?

Biztos vagyok benne, hogy lesz:

Szmog, Magyar államadósság, BKV ellenőr (Csak, ha nincs jegyed vagy bérleted akkor jelenik meg ez a paradox lény)!

 

 

(Cikkeimnek semmilyen politika, társadalmi célzatú, felbujtó jellegű szándéka nincs!)